بازگشت

مادر


مادر بزرگوار حضرت پاكترين، پارساترين، پاكدامن ترين و والاترين بانوي زمان خود بودند و راويان، ايشان را از بانوان عارفه و صالحه برشمرده اند. [1] .



[ صفحه 13]



امام هادي - عليه السلام - با درودي عطرآگين همسر خود را مي ستايند و منزلت والاي ايشان را چنين بيان مي كند: «سليل - نام ايشان است - دور از هر آفت، پليدي و آلودگي است» [2] .

همين افتخار و سربلندي او را بس كه از هر گونه ناپاكي و عيبي كه دامن ايشان را لكه دار كند دور بوده است. اين بانو كنيزي [3] از اهل «نوبه» [4] بودند ليكن ام ولد بودن، كمترين اثري در عظمت ايشان ندارد زيرا از ديدگاه اسلام سرافرازي و منزلت آدمي به تقوا و صلاح و درستي است و تباهي او به گمراهي و كجروي او پيوند خورده است و جز اين ديگر ملاكي براي برتري يا زيردستي انسان از قبيل: دودمان، دارايي، موقعيت اجتماعي و ديگر امور اعتباري، مقبول اسلام نمي باشد و نزد خداوند راهي براي قرب و محبوبيت جز عمل صالح نيست.


پاورقي

[1] عيون المعجزات.

[2] اعيان الشيعه.

[3] اصول كافي.

[4] سرالسلسلة العلوية، ص 39. در حديث آمده است: جانم فداي فرزند زن «نوبيه» پاك باد - منظور امام حسن عسكري است - اين حديث در مجمع البحرين آمده است. «نوبه»: سرزمين وسيعي است در جنوب مصر (در سودان فعلي) پيامبر اكرم - صلي الله عليه و آله - مردم آن را ستوده و فرموده است: «هر كس برادري ندارد از اهالي نوبه كسي را به برادري انتخاب كند» براي تفصيل مطلب رك: معجم البلدان، ج 5، ص 309.