بازگشت

محمد بن عثمان العمري


كنيه اش ابوجعفر، ثقه و امين است. او و پدرش



[ صفحه 174]



وكيل حضرت قائم - عليه السلام - بودند و اخبار متعددي در مدح او و بزرگداشتش صادر شده است. احمد بن اسحاق از امام حسن عسكري - عليه السلام - پرسيد: سخن كه را بپذيرم، از كه مباني دين را بگيرم و با كه مراوده كنم؟

حضرت پاسخ داد: «العمري - عثمان بن سعيد - و فرزندش محمد، ثقه و مورد اعتمادم هستند و هر چه به تو ابلاغ كنند از طرف من بوده است» [1] .

امام قائم - عليه السلام - محمد را در سوگ پدرش در توقيعي چنين تسليت گفت: «خداوند بهره ات را افزون و ثوابت را فراوان كند و پاداش نيكت عطا نمايد. در سوگ نشستي و در سوگ نشستيم، دوري پدرت تو و ما را افسرده كرد، خداوند او را در جايگاهش خشنود كند، از كمال سعادت او بود كه خداوند فرزندي چون تو نصيبش ساخت تا جانشين او باشد، كارهايش را انجام دهد و بر او رحمت فرستد، مي گويم شكر خدا را كه با بودنت شيعيان ايمن و آرام هستند. خداوند بر داده ات بيفزايد، تو را ياري كند، موفق بدارد، نيرومند كند، ولي، سرپرست، نگهبان و پاسدار تو باشد» [2] .

صدوق به سند خود از عبدالله بن جعفر حميري نقل مي كند كه گفت: از محمد بن عثمان العمري - رضي الله عنه - پرسيدم: آيا حضرت قائم - عليه السلام - را ديده اي؟

پاسخ داد: آري، آخرين بار كه او را ديدم در كعبه بود كه مي فرمود: «پروردگارا! وعده اي را كه به من داده اي محقق كن».

همچنين محمد بن عثمان گفت: حضرت را ديدم كه به پرده هاي كعبه چنگ زده بود و مي گفت: «پروردگارا! از دشمنانت انتقام بگير» [3] .



[ صفحه 175]



اين عالم بزرگوار در ماه جمادي الاولي، سال 305 ه به جوار رحمت حق شتافت [4] .


پاورقي

[1] اصول كافي، ج 1، كتاب الحجة.

[2] معجم رجال الحديث، ج 16، ص 310.

[3] من لا يحضره الفقيه، ج 2، باب نوادر الحج.

[4] معجم رجال الحديث، ج 16، ص 310.