بازگشت

بعضي از قبور شريفه واقعه در شوشتر


اول - در كتاب تحفة العالم سبط قاضي نورالله شوشتري فرموده كه در خارج شهر دزفول است قبر جناب محمد بن جعفرالطيار.

دوم - در مجالس المؤمنين است كه در قبله ي شهر شوشتر است قبر جناب عبدالله ابن حسن الدكة بن الحسين الاصغر بن زين العابدين (ع) و بقعه عالي دارد كه او را مستنصربالله عباسي بنا نمود لقبش زين العابدين است و بقعه اش ازين بقاع شوشتر است.

سوم - در شوش كه نزديك شوشتر است و فعلا از توابع حويزه است تل خاكي است و بالاي آن تل خاك است قبر دانيال پيغمبر (ع) چون دانيال و عزير را بخت النصر اسير كرد و خداوند نجات داد ايشان را از چنگ آن ملعون دانيال در ناحيه شوش از دنيا رفت و آنجا دفن شد و مرقد شريفشان مورد توجه و استجابت دعا هست و كرامت زيادي هم از قبرشان بروز مي كند.

چهارم - در رجال است كه براء بن مالك الانصاري برادر انس بن مالك كه در جنگ احد و غزوه ي خندق حاضر بود در يوم تستر شهيد شد از رجال كشي نقل كرده: فضل بن شاذان فرمود: از سابقيني كه رجوع كردند به حضرت امير (ع) براء بن مالك بود.



[ صفحه 839]



پنجم - السيد الاجل الامجد سيد نعمت الله بن سيد عبدالله الحسيني الموسوي الجزايري صاحب كتاب انوار نعماني و غير او ولادتش در قريه سباعيه بود (از قراي جزاير) در حدود سنه هزار و پنجاه هجري و رحلتش در قريه جايدر بود شب جمعه بيست و سوم شوال سنه هزار و صد و دوازده و او از تلامذه ي مرحوم فيض بود و آخرالامر عمده ي تلمذش خدمت مرحوم مجلسي بود و اجداد گرامش صاحب كرامات بودند در سابق معاهده ي ايشان را با مرحوم مجلسي و خواب ديدن ايشان مجلسي را ذكر شد.

در مستدرك نقل فرموده يكي از اجدادش كه ملقب بود به شمس الدين گاوي داشت كه رفته بود به صحرا به چرا كردن، شيري آمد و او را پاره كرد و به سر او ايستاد و از گوشتش چيزي نخورد خبر به شمس الدين دادند ريسماني كه گاو را مي بست گردن شير را به او بست و او را برد به منزل خود و بست به جاي گاو و گفت اين شير بايد به عوض گاو به جهت من زمين را شيار كند. مردم متحيرانه به او نظر مي كردند همسايه ها گفتند، اين نمي شود و ما از اين شير مي ترسيم از اين جهت سيد شير را رها كرد.

ششم - جناب شيخ زين الدين ابوالحسن علي بن هلال الجزائري صاحب كتاب سرالفريد في علم التوحيد استاد شيخ محمد بن ابي جمهور الاحسائي و شيخ علي بن عبدالعال الكركي و شاگرد شيخ اجل احمد بن فهد الحلي سيد جزائري در كتاب انوار نعماني فرموده، بعضي از ثقات حكايت كردند كه شيخ علي بن هلال الجزائري تسبيح حضرت صديقه ي طاهره را زياده بر يك ساعت طول مي داد چون هر ذكري از اذكارش را كه به زبان جاري مي فرمود اشكش جاري مي شد تاريخ ولادت و رحلت و محل دفنشان معلوم نيست و محتمل است كه در حدود شوشتر باشد.