بازگشت

تشويق عالمان و دانشمندان راستين


حمايت ائمه اطهار عليهم السلام از دانشمندان راستين و متفكران متعهد، در گسترش فرهنگ غني و مترقي اهل بيت عليهم السلام نقش مهمي داشت.

امام عسكري عليه السلام با قدرداني از چهره هاي فرهنگي شيعه، جرقه اميد را در دل دانشوران و دانش دوستان پديد مي آورد و آنان را براي تلاش هرچه بيشتر در راه گسترش فرهنگ شيعه اميدوارتر مي ساخت.

ابوهاشم جعفري از ياران راستين امام عسكري عليه السلام و از نوادگان جعفر طيار عليه السلام مي گويد: روزي كتاب «يوم و ليله» از تأليفات يونس بن عبدالرحمن را به حضرت امام حسن عسكري عليه السلام عرضه كردم. حضرت آن را مطالعه نموده و پرسيد: اين كتاب تأليف كيست؟ گفتم: اين از آثار يونس بن عبدالرحمن از منتسبين به آل يقطين است. امام عليه السلام فرمود: «أَعْطاهُ اللهُ بِكُلِ حَرْفٍ نوُرا يَوْمَ القِيامَةِ؛ خداوند در مقابل هر حرف [كه در اين كتاب نوشته]، نوري براي او در قيامت عطا فرمايد. [1] ».

همچنين امام عسكري عليه السلام در نامه اي به علي بن بابويه قمي - از دانشمندان برجسته ي شيعه در قم - به نحو شايسته اي او را مي ستايد. در بخشي از آن نامه آمده است: اي بزرگ مرد و مورد اعتماد و فقيه شيعيان من، ابوالحسن علي بن حسين قمي! خداوند متعال تو را بر اموري كه مورد رضاي اوست موفق بگرداند و براي تو فرزندان صالح و شايسته عطا فرمايد. اي مرد دانشمند و مورد اطمينان من، ابالحسن! صبركن و شيعه مرا به صبر فرمان ده، همانا زمين از آن خداست كه بندگانش را وارث آن مي سازد. و سرانجام نيكو براي پرهيزگاران است و سلام و رحمت خدا و بركات او بر تو و بر همه شيعيانم باد. [2] .


پاورقي

[1] رجال نجاشي، ص447.

[2] انوار البهيه، ص220؛ بهجة الآمال، ج5، ص419.